5 tipp, hogy ne emeljék fel autóját az utcán?

Category: Tanácsok Comments: Nincs hozzászólás

autofelemeles

Reméljük mindenki tisztában van vele, hogy ha autóját a parkolási cég felemeli és elszállítja a telepére, az sajnos több 100 lejjel károsítja zsebünket. A legtöbb városban a gondot az okozza, hogy túl kevés a parkolóhely az autók számához viszonyítva  Ebből kifolyólag megesik, hogy tilosban is parkolunk. De ne feledjük, hogy a parkolási cégek mindig lesben állnak és az autónkra vadásznak. Mindig arra törekednek, hogy hogyan tudjanak megkopasztani.

A másik probléma, hogy a beszedett összeg csak kis százaléka kerül a helyi polgármesteri hivatalhoz, így az újabb parkolóhelyek teremtése sem működik olyan gördülékenyen.

Viszont van néhány trükk, amellyel meg tudjuk akadályozni, hogy autónkat elszállítsák:

  1. Parkoljunk a kijelölt helyeket. Evidens, hogy csak akkor van joguk elszállítani autónkat, ha tilosban parkolunk és ezzel akadályozzuk a forgalmat. Ha mégis jogtalanul szállítottak el autónkat, akkor lehetőségünk van fellebbezni.
  2. Ha az autó közelében van, amikor a parkolási cég már kiszemelte járművét, ugorjon be hamar a kormány mögé és ne szálljon ki. Bizonyos lehet afelől, hogy nem fogják elszállítani autójával együtt. Valószínűbb  hogy hosszas egyezkedés után, csak a büntetést kell kifizetnie. De végtéren ez is költséghatékonyabb.
  3. Törvényesen meg tudja akadályozni az autó felemelését, ha ismerőse a jármű mellett marad és közli az illetékeseknek, hogy azonnal érkezik vissza az autó tulajdonosa. Ily módon is csak a büntetést kell kifizetnie.
  4. Ha odaáll autója első kerekéhez és nem enged hozzáférést az illetékeseknek, akkor nincs rá módjuk, hogy felemeljék az autót. Valószínű hogy veszekedni fognak Önnel, de nem tehetnek egyebet. Ha meglökik, vagy erőszakkal félreállítják az útból, akkor két szemtanúval már indulhat is a törvényszékre. Lehetséges hogy ők fognak Önnek fizetni a végén.
  5. Ha vakmerő és szeret játszani más idegeivel, akkor  kipróbálhatja az alábbi trükköt. Tegyen az autó műszerfalára egy pohár vizet, kávét, üdítőt. Ha a felemelés során kiborul a pohár tartalma az anyagi kárt okoz. Ezért az illetékesek biztos nem fognak kockáztatni és békén hagyják autóját. Másik lehetőség ha közel áll egy oszlophoz, vagy egy fa koronája alá, akkor a felemelés során autóján sérülés keletkezhet (karcolás, ütődés). Ebben az esetben sem fognak kockáztatni az illetékesek, hiszen ha a felemelés során bármilyen kár keletkezik autóján, azt a cég kell megtérítse.

Természetesen mi mégis azt tanácsoljuk, hogy próbáljon törvényesen parkolni. Viszont ha minden kötél szakad és nincs más választása, akkor jó tudni, hogy vannak más lehetőségei is :)

Szóljon hozzá

Ön a következő HTML elemeket és attribútumokat is használhatja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>